Dansul Focului la Ora Pământului. Amaris Agnis

OP_466OP_404OP_002OP_490

                                                                                                                                                                                         Nu, iubirea platonică nu a fost inventată de pământeni şi mai cu seamă, ei nici nu erau demni de ea în trecutul îndepărtat.  Motivul era simplu, nu o înţelegeau pentru că era ceva al zeilor şi zeii şi-au dorit să rămână a lor… Asta probabil până la Hercule, căruia i s-au aprins călcăiele după Megara, o pământeancă. Dar înainte de prea cunoscuta poveste a lui Hercule şi a Megarei au fost alţii, zei, care s-au îndrăgit şi îndrăgostit.
Poate că povestea aceasta nu a fost aşa cum o spun eu aici, dar îmi place să îmi imaginez că mai demult, cândva, un el, din gaşca celor buni, a întâlnit-o pe ea, cea care stătea de-a dreapta răului. Un Hefaistos, zeu al focului, a întâlnit-o pe Nyx, zeiţă a nopţii.
Fireşte, dragostea lor a fost secerată înainte să lege fruct. Nu erau din acelaşi aluat, el fiu al Herei, zeiţa căminului şi a căsniciei, ea fiică a lui Chaos, zeu al dezordinii şi al haosului. El aducea lumină şi căldură, ea era capabilă doar de frig şi întuneric. El din ţinutul lui Zeus, ea din infernul lui Hades.
Toţi au văzut diferenţele şi spuneau că iubirea lor va aduce doar distrugere, dar niciunul n-a îndrăznit să caşte ochii şi să observe cât de bine se completau.
Şi acum ma întreb, cine nu înţelegea iubirea?
Ce s-a întâmplat până la urmă? Hefaistos a vrut să renunţe la nemurire şi aproape că a fost izgonit de pe Olimp. Nyx a fost cea care l-a implorat pe Zeus să îl primească înapoi, iar drept răsplată Hefaistos i-a promis că o va însoţi mereu, dacă nu cu toată fiinţa lui, măcar cu o scânteie. Şi aşa face de mii de ani încoace.
Ora pământului a fost şi ora lor, iar eu mă bucur că au fost surprinşi în galeria foto şi video-urile următoare.
Hefaistos şi Nyx, mai fericiţi ca niciodată.
Filmări realizate de PLURiMedia.
(Daniela-Victoria Groze)