Tobe de Război și tineri activi

Truismul conform căruia plictiseala este la ordinea zilei și nimic remarcabil nu se întâmplă dacă nu bem până picăm sub masă nu stă în picioare. Până mai ieri copii, acum adolescenți, un grup de tineri destoinici fac cinste spiritului cultural veritabil. Sigur că sunt pasionați de istorie dar trebuie să fim fiecare dintre noi pasionați de ceva!

Urmăriți-le actvitățile, fie că dansează, cântă, trag cu arcul sau fac scamatorii. Ei vor duce mai departe misiunea celor care ocupă acum planeta!

Arcașii clubului ARCHERY TM și tinerii barzi de la PEREGRINII au organizat un spectacol de reenactment istoric, muzică veche și dans care învie vechi tradiții, nu le lasă uitate și oferă o experiență unică. TOBE DE RĂZBOI e un show ce îmbină spectacolul de modă veche al străzii cu o lecție interactivă de istorie, o prezentare a vechilor tehnici ale arcașilor, dar și a altor vechi stiluri de luptă. Tinerii menestreli de la PEREGRINII și camarazii lor de arme, arcașii de la ARCHERY TM au pregătit atât un concert de muzică veche însoțit de dansuri istorice, cât și demonstrații de duel medieval, prezentări interactive de arme și echipament istoric, și firește, tir cu arcul, inclusiv un concurs cu premii pentru public. Spectacolul a fost urmat de deschiderea, în vechiul beci al Casei Artelor, a unei expoziții interactive de arme și armuri prezentată de invitatul de onoare al evenimetului, un armurier de modă veche, timișoreanul Călin Man. Spectacolul este organizat de Asociația Culturală PENTAGON.