O lume departe: Eritreea

Eritreea si-a castigat independenta fata de Etiopia in 1993 dupa un razboi care a durat 30 de ani. Se invecineaza cu Sudan, Etiopia si Djibuti si ocupa o pozitie strategica in continentul african; ramane una dintre cele mai putin cunoscute state ale lumii. Nu stii nimic despre Eritreea este una dintre popozitiile care au o foarte mare doza de adevar permanent cand sunt rostite.


Exista un singur partid iar constitutia dateaza din 1997. Destul de curios, aceasta prevede existenta mai multor partide politice dar nu a fost pusa niciodata in practica aceasta prevedere dupa mai bine de 20 de ani.
Natiunile Unite au condamnat adesea guvernul local de crime impotriva umanitatii dar in legatura cu Eritreea sunt de obicei putine lucruri de facut. Confom estimarilor, sute de mii de localnici au parasit Eritreea in perioada recenta; pentru ei traversarea Saharei sau a Mediteranei reprezinta visul izbavitor atata vreme cat acasa nu mai e nimic de facut.
In ianuarie 2018, liderii regionali din Israel au lansat un edict cu valoare de lege prin care solicitantii de azil sunt pusi sa aleaga intre a petrece o perioada nedeterminata in puscariile duin tara sfanta sau a fi deportati intr-o alta tara africana. Rwanda si Uganda accepta deportati, dar solicitantii de azil viseaza de fiecare data o viata noua in Europa. Si stiti de ce? Pentru ca nu stiu nimic despre ea, dar stiu totul despre ce este in Africa!