Papua Noua Guinee: unde mai există canibali!

Papua noua Guinee reprezinta Oceania, i se mai spune si statul independent cu acelasi nume fapt menit sa ii sporeasca recunoasterea culturala. Nu are nevoie de asta pe plan intern, fiind una dintre cele mai bogate din punct de vedere artistic si cultural, detine resurse naturale din abundenta, oameni calzi si fara nicio grija chiar daca sunt multe zone in care electricitatea este neinventata si apa potabila este un pleonasm: altfel de apa nu exista.
Se vorbesc 852 de dialecte pentru ca sunt identificate si recunoscute tot atatea grupuri etnice cu obiceiuri distincte. Nu e inexplicabil pentru ca exista 600 de insule izolate datorita activitatii unor vulcani periculosi, din cauza carora viata merge fericita inainte. Ei afecteaza traseele de legatura nu viata de pe fiecare insula. Pe multe dintre acestea se pastreaza matriarhatul: femeile detin terenurile, deci ele au puterea, ele dicteaza mersul vietii publice. Ca fapt divers, femeile care se casatoresc nu isi parasesc domiciliul, daca vor sa le vada sotii vin sa le viziteze acasa.
87% din populatie locueiste in mediul rural, cu traditii seculare extrem de curat conservate. Legile locale sunt neschimbate de secole iar eventualii intrusi au probleme extrem de mari cu adaptarea. Adesea, pentru ca nu o pot face, sunt imediat expulzati. Problemele de pe drumul exilului ii privesc!